psycholoog nieuw vennep

2 tips van psychologen aan hun cliënten

Als je niet lekker in je vel zit of last hebt van stress, kun je natuurlijk naar een psycholoog Nieuw-Vennep gaan. Maar er zijn ook een aantal dingen die je zelf al kunt doen. In dit artikel vind je twee tips die psychologen aan hun collega’s geven en waarmee je alvast aan de slag kunt.

psycholoog nieuw vennep

1. Schrijf piekergedachten van je af

Als we piekeren, denken we vaak urenlang na over dezelfde dingen. Onze gedachten blijven zich maar herhalen en we hebben dat zelf niet echt door. Hierdoor lijkt er veel meer aan de hand te zijn dan dat er eigenlijk is. Daarom raden psychologen hun cliënten om al hun gedachten op te schrijven als ze aan het piekeren zijn. Dit is ook goed om te doen voordat je gaat slapen vanavond. Zo zie je dat het allemaal zo erg niet is en daarna zul je merken dat het piekeren stopt.

2. Denk positief

Als je negatief denkt, lijkt alles in je leven niet goed te zijn. Andersom geldt hetzelfde: als je positief denkt, lijkt het leven veel beter. Psychologen raden hun cliënten dan ook aan om positief te denken. Geef iets negatiefs een positieve draai en denk aan alle dingen die wel goed gaan.