wat eten wij vandaag

Dit zijn gemakkelijke en snelle ontbijtjes die je niet wil missen!

Dus: wat eten wij vandaag? Het kan een vraag zijn die je helemaal gek maakt. Zeker als er ‘s ochtends al wordt gevraagd wat het ontbijt van vandaag is, kan je het gevoel hebben het liefst terug in bed te kruipen. Ook als je ‘s ochtends haast hebt, is het niet zo prettig om zonder eten de deur uit te gaan of nog heel lang bezig te zijn met het ontbijt. Daarom hier een paar tips!

wat eten wij vandaag

1. Smoothie

Het voordeel van een smoothie is dat hij enorm snel klaar is, en je hem ook onderweg mee op kunt drinken. Je kunt van alles in een smoothie doen. Denk bijvoorbeeld aan (plantaardige melk) met een banaan, ander fruit, noten, chiazaad, pindakaas enzovoort.

Een simpele smoothie is al gauw gemaakt met banaan, melk en bevroren fruit. Bevroren fruit is net zo gezond als vers fruit, en een stuk goedkoper. Handig om dus altijd een bakje bevroren mango of bessen in de vriezer te hebben!

2. Overnight oats

Door je ontbijt de avond van tevoren al te maken, hoef je ‘s ochtends amper iets te doen. Meng ‘s avonds havermout, melk, honing en wat toppings naar keuze in een potje. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor besjes, granola of ander fruit. Laat dit een avond in de koelkast staan, en je hebt ‘s ochtends een heerlijk ontbijt! Ook handig om mee te geven aan de kinderen naar school, of om mee te nemen naar je werk om daar te ontbijten.

3. Eggwrap

Als je zin hebt in een stevig, warm ontbijt dan kan je een eggwrap maken. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar kost slechts vijf minuten! Meng twee of drie eieren in een maatbeker en voeg kruiden naar keuze toe. Denk aan zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, chili enzovoort. Bak het ei in de pan als een omelet, en leg bovenop het omelet een wrap. Keer vervolgens de eggwrap om, zodat de wrap ook een beetje verwarmd wordt in de pan. Nu is je eggwrap klaar! Je kunt hem zo eten, of beleggen met toppings naar keuze. Denk aan wat zuivelspread, sla en zalm bijvoorbeeld! Dus: wat eten wij vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *