Tenerife

Grootste Canarische eiland

Van alle Canarische eilanden is Tenerife het grootste eiland, ieder jaar vertrekken er weer miljoenen mensen naar dit eiland om lekker vakantie te vieren.Aan de zuidkust van het eiland komen de Britse toeristen grotendeels, rijen met hotels en grote resorts en natuurlijk bars en restaurants om te kunnen stappen. Kom je buiten het centrum dan vind je een schitterend en divers landschap met tropische bossen, prachtige baaien en dramatische kliffen. het hele jaar kun je genieten van warm en tropisch weer.

Tenerife

Hoogste punt van Spanje

Het hoogste punt van Spanje is de vulkaan del Teide met maar liefst 3718 meter, dit is tevens een van de meest mooie bezienswaardigheden van het eiland. Toeristen bezoeken vaak met de bus het nationale park, maar wanneer je een beetje sportief bent aangelegd ontdek je een hele andere wereld. Maar liefst 80% van alle vulkanische grond ter wereld is te vinden op Tenerife, werkelijk prachtige kleuren van gitzwart tot groen gekleurde zwavelvelden. Wanneer je ook komt het park is prachtig in ieder jaargetijde, al ligt er in de winter wel veel sneeuw.

Piramides aan de oostkust

Aan de oostkust van Tenerife vind je de piramides van Guimar, vernoemd naar het gelijknamige plaatsje. De piramides zijn echt een raadsel voor de onderzoekers, niemand weet door wie en wanneer de piramides zijn gebouwd. Er zijn zes piramides gebouwd die trapsgewijs opgebouwd zijn, ze lijken erg op de piramides die in Mexico liggen. Masca is het mooiste dorp van het eiland, via een kronkelige weg kom je er. De kloof van Masca kun je bewandelen als je een ervaren wandelaar bent. De tocht duurt ongeveer drie uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *