arbeidsmiddelen keuren

Verschillende arbeidsmiddelen keuren door een expert

Sinds een aantal jaar is er steeds meer aandacht voor veiligheid. Deze aandacht komt voort uit een aantal vervelende gebeurtenissen. Er zijn in het verleden namelijk veel ongelukken gebeurt, soms hadden deze ongelukken hele nare gevolgen. Echter wordt er door deze ongelukken steeds meer tijd en geld in veiligheid gestopt. Een veilige werkplaats is dus erg belangrijk, dit kan op verschillende manieren gecreëerd worden. Een van deze manieren is arbeidsmiddelen keuren.

arbeidsmiddelen keuren

De verschillende arbeidsmiddelen

Er zijn veel verschillende arbeidsmiddelen die gekeurd dienen te worden. Dit zijn verschillende elektrische arbeidsmiddelen, alle brandblusmiddelen, al het klimmateriaal en al het hijsmateriaal. Doordat deze objecten regelmatig gekeurd worden, is de kans op een vervelend ongeval gelijk een stuk kleiner. In het verleden zijn er namelijk veel vervelende ongevallen met deze arbeidsmiddelen gebeurd. 

Wat gebeurt er als mijn objecten worden afgekeurd?

Wanneer je je arbeidsmiddelen laat keuren, is er een kans dat deze niet meer aan de veiligheidseisen voldoen. Is dit het geval bij jouw arbeidsmiddelen? Dan mag je je arbeidsmiddelen niet meer gebruiken. Dit lijkt op korte termijn erg vervelend, toch zul je hier op lange termijn blij mee zijn. Het kan namelijk zo zijn dat er één of zelfs meerdere ongelukken zijn voorkomen.