ergonomische muis

Wat is een ergonomische muis?

Een ergonomische muis laat je toe om een comfortabele positie aan te nemen wanneer je op je computer werkt. Het zorgt namelijk voor een neutrale houding van je pols en schouders. Bij de gewone muis staat je hand gedraaid en ietwat omhoog. Dit verschil voel je na een tijdje! Net zoals klassieke muizen, bestaan de ergonomische vairanten in verschillende soorten. Zo zijn er de verticale muizen, centrale muizen en nog enkele andere soorten.

ergonomische muis

Waarom is de juiste muis zo belangrijk?

Het soort muis dat je kiest om mee te werken, is belangrijker dan je denkt. Met een ergonomische muis vermijd je namelijk dat er spiertjes overbelast kunnen raken. Als jij je computer veel gebruikt en werkt met een muis waarbij je je hand licht gedraaid moet houden, zal het na een tijdje erg ongemakkelijk aanvoelen.

Dat heeft als gevolg dat jij je minder op je werk kan focussen, waardoor je productiviteit achteruit gaat. Door te kiezen voor een muis die je voldoende ondersteuning biedt, kan jij je gretig blijven concentreren op de taken die je moet verrichten. Combineer de muis voor nog meer gemak met een ergonomisch toetsenbord. In sommige gevallen wordt dit samen verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *